Productnieuws

AGC Glass Europe introduceert Planibel Clearsight antireflecterend glas. Met de speciale antireflecterende coating wordt de schittering tot een minimum beperkt. De lichtreflectie neemt ongeveer met een factor tien af van 8 procent bij normaal floatglas tot 0,8 procent bij Planibel Clearsight. ‘Dat maakt dit product ideaal voor toepassingen in musea en winkeletalages’, aldus AGC.

Conventioneel floatglas in winkeletalages en displays heeft gewoonlijk een spiegeleffect dat door het winkelend publiek en museumbezoekers storend gevonden kan worden. Voorwerpen die achter dit glas worden tentoongesteld zijn moeilijk te zien. Planibel Clearsight lost dit op. Het glas heeft aan beide oppervlakken een speciale coating waardoor de lichtreflectie beperkt wordt. Dat maakt het glasblad bijna onzichtbaar en geeft de voorwerpen erachter een groter contrast, waardoor het de ideale keuze is voor toepassingen zoals museum- en winkelvitrines waarin schilderijen en andere producten worden tentoongesteld.

De toegepaste coating is aangebracht met zogenaamde magnetrontechnologie en is daarmee geschikt voor gebruik in in- en exterieur. Als basis wordt gebruik gemaakt van extra doorzichtig (ijzerarm) floatglas dat voor een hogere lichttransmissie zorgt. Het glas is volgens AGC bovendien extra goed bestand tegen krassen; ‘een pluspunt voor winkeletalages en displays, die doorgaans te maken hebben met veel traffic’. Planibel Clearsight kan worden gelamineerd en gebruikt in isolerende beglazingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.