Nieuws

Op de kop van Java eiland, gelegen in het IJ in Amsterdam, wordt in april gestart met de bouw van Hotel Jakarta. Scheuten Absoluut Glastechniek verzorgt de engineering, levering en montage van een groot gedeelte van de buitengevelbekleding waaronder de structurele glazen gevels, aluminium puien, schuiframen en de balustrade- en vloerbeglazing binnen. Het duurzame karakter van het hotel wordt onderstreept door toepassing van ruim 700 vierkante meter Scheuten Optisol BIPV-zonnepanelen en ruim 2400 vierkante meter Scheuten Trisolide Brilliant in de gevel. Het drievoudig isolatieglas heeft een U-waarde van 0,6 W/m2K en een zontoetredingsfactor (g-waarde) van 37.

Het door architectenbureau SeArch gewonnen ontwerp wordt gekenmerkt door een concept dat zich onderscheidt wat betreft architectuur, bouwtechniek, programma en duurzaamheid.Het hotel is ontworpen als een openbaar gebouw met een hoge mate van transparantie. Ruim 12.500 vierkante meter vloeroppervlak biedt ruimte aan onder meer een restaurant, skybar, conferentiezaal, wellness & fitnessruimte, zwembad, park en ondergrondse garage. De voorzieningen liggen rond een centrale subtropische tuin die toegankelijk is voor het publiek. Hierdoor vormt de binnentuin een verlengstuk van de andere binnentuinen op Java-eiland. Naar verwachting zal het gebouw tegen het einde van 2017 door eindgebruiker WestCord Hotels in gebruik worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.