Nieuws

Scheuten Glas heeft 1.040 Optisol BIPV-panelen geleverd voor de nieuwbouw van het Farwaniya Courts Complex Kuwait. De zonnepanelen met een totale oppervlakte van 1.500 vierkante meter leveren een vermogen van 109 kWp. Het complex bestaat uit tachtig rechtszalen, overheidskantoren en 23 conferentiezalen. Het ontwerp van het gebouw moet de kracht en de transparantie van het rechtssysteem in Koeweit weergeven. Door de toepassing van veel glas komt deze transparantie tot uiting.

De Optisol-panelen zijn geleverd in vier verschillende uitvoeringen, waarvan een deel tevens is voorzien van een zeefdruk die is afgestemd op de gevels. De glas-glas modules zijn opgebouwd uit een extra heldere bovenruit, type Scheuten Super White, PVB-folies met polykristallijne cellen en een grijs getinte onderruit. Beide ruiten zijn heatstrengthened uitgevoerd. De panelen worden toegepast als energie-opwekkende zonweringslamellen. De lamellen, waarvan de grootste afmeting 3.450 x 750 millimeter bedraagt, worden zowel horizontaal als verticaal toegepast. Roy van Leeuwen, commercieel verantwoordelijk voor de Optisol-producten van Scheuten Glas: ‘Er is veel aandacht besteed aan het esthetische aspect. Wij hebben daarover intensief overleg gevoerd met de betrokken partijen in Koeweit. Er is een uitstekende balans gevonden tussen esthetica, opbrengst en uitvoeringsaspecten. Het is mooi om te ervaren hoeveel waarde men hecht aan de West-Europese kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van onze producten. Nadat de definitieve mock-up was goedgekeurd zijn we direct volop gaan produceren in Venlo. De logistiek die bij een dergelijk project komt kijken is omvangrijk en complex. Gelukkig hebben we daar inmiddels de nodige ervaring in opgebouwd met diverse exportprojecten op het gebied van glas en solar. Onze projectmanager heeft ter plaatse de eerste levering begeleid en de mensen in de uitvoering geïnstrueerd.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.