Nieuws

Voetbalclub AVV Zeeburgia in Amsterdam krijgt een nieuw clubhuis. Op een centraal gelegen plek tussen de drie voetbalvelden wordt het transparante gebouw de eyecatcher van de club. Om te zorgen voor een optimale beleving van de wedstrijden vanuit de kantine, koos Buro SAI uit Amsterdam in het ontwerp voor een inpandige tribune gecombineerd met MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas uit Tiel.

De transparante kantine wordt bovenop de robuuste begane grond met kleedkamers geplaatst. Een strategische keuze, want op deze manier is er optimaal zicht op de velden. De flexibele gevel die Metaglas voor de kantine realiseert bestaat aan de voor- en achterzijde uit MethemoXL verticaal schuivende ramen met minimale stijlen om het zicht zo min mogelijk te storen. De verticale schuiframen zijn onderdeel van de MethermoXL serie waarmee slanke ramen, puien en gevels gecreëerd kunnen worden. ‘Het systeem biedt contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project’, aldus Metaglas. Het bovenste deel van het raam kan bij mooi weer naar beneden schuiven, zodat een glazen balustrade ontstaat. De tribune binnen wordt dan een echte buitentribune. Aan de kopse kanten van het gebouw worden schuifpuien geplaatst. Zo ontstaat een royale uitloop naar het dakterras en lopen binnen en buiten in elkaar over. Doordat de gasten de wedstrijden ook vanuit de kantine goed kunnen volgen, wordt het nieuwe clubhuis veel optimaler gebruikt.

Illustraties: Buro SAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.