Nieuws

In Eindhoven zijn de eerste 82 woningen opgeleverd van een zeer ambitieus project om bestaande woningen te verduurzamen. In de kunststof kozijnen is triple glas toegepast van Saint-Gobain. Het toegepaste K-Vision kozijn heeft een standaard Europrovyl voorzien van drievoudig glas op basis van SGG Climatop ONE met een Ug-waarde van 0,6 W/m2K. Het glas heeft een licht- en zontoetredingsfactor, respectievelijk Tl- en g-waarde, van 61 en 40. De voorgevels zijn uitgevoerd met akoestisch glas (Rw 33,2 dBA wegverkeer). Zie de opbouw van het glas onderin dit bericht.

Woningcorporatie Woonbedrijf heeft de ambitie om samen met bewoners de Aireywijk Genderdal te transformeren tot een zeer duurzame wijk in Eindhoven. Het eerste resultaat is al zichtbaar: de nieuwbouw aan de Karel de Grotelaan is opgeleverd en verhuurd. Bij de bouw van deze veertien woningen en 68 appartementen zijn duurzame producten en technieken toegepast en staan de leefwensen van de ‘Groene huurders’ centraal. De 226 bestaande woningen in de buurt worden binnenkort vanuit bewonerswensen verduurzaamd. De nieuwbouwwoningen en -appartementen hebben, een gemiddelde EPC waarde van 0,09, een waarde die fors lager ligt dan de huidige eis van 0,4. De woningen zijn dan ook zeer energiezuinig; niet alleen door de hoge isolatiewaarden van daken, vloeren, gevels en de toepassing van triple glas, maar ook door de toepassing van duurzame energie opwekkingssystemen. Zo hebben de grondgebonden woningen onder andere daken van geïntegreerde zonnepanelen die ongeveer 4.000 kWh per jaar zullen opbrengen. Het zijn zonnepanelen die tevens als dakpan fungeren.

Het nieuwbouwproject bestaat uit 56 appartementen, twaalf zorgappartementen en veertien rijwoningen, allemaal sociale huur. De woningen en appartementen zijn gebouwd volgens de duurzaamheidsprincipes van The Natural Step: geen gebruik maken van materialen die de bodem uitputten en de natuur aantasten, geen gebruik van schadelijke chemische stoffen en aandacht voor mensen. Belangrijkste voorbeeld is de flexibiliteit van de woningen die in de toekomst met minimale inzet van arbeid en middelen zijn aan te passen.

Opbouw glas

  • Voorgevels: SGG Climatop ONE: 44/A2 -9krypton-#4ONE-9Krypton-#33.1 Ultra N.
  • Achtergevels: SGG Climatop ONE 33.1-9Krypton-4#ONE-9Krypton-#33.1Ultra N.
  • Zijgevels: SGG Climatop ONE 6-9Krypton-#4ONE-9Krypton-#4 Ultra N.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.