Nieuws

Theater De Kampanje is gehuisvest in voormalige marineloodsen in Den Helder. Bij de transformatie is sterk ingezet op behoud van het karakter van het rijksmonument. De theaterzaal is daarom ingebouwd met hoge glazen wanden.

Zoveel mogelijk intact laten. Dat was het eerste wat bij architecten Frits van Dongen en Patrick Koschuch opkwam toen zij voor het eerst rondliepen in een aantal loodsen op de voormalige marinewerf Willemsoord in Den Helder. Daarin zou het nieuwe theater De Kampanje worden gehuisvest, met een grote theaterzaal, een kleine theaterzaal, een multifunctionele hal, een restaurant en kantoorruimtes. Dat was ook het uitgangspunt voor hun ontwerp, waarbij de grote theaterzaal als glazen volume werd ingebouwd. Daardoor blijft het zicht op de volledige hal behouden.

Lees alles over de geluidsisolerende wand van De Kampanje in de jongste uitgave van Glas in Beeld die morgen verschijnt. Nog geen abonnee? Klik hier voor een proefexemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.