Nieuws
glas in lood raam oosterkerk

In maart is in Hoorn een nieuw glas in lood raam voor de Oosterkerk in gebruik genomen. Het door Marije Wolfswinkel naar ontwerp van de 75-jarige kunstenaar Peter Dorleijn gebrandschilderde raam bestaat uit dertig panelen en telt maar liefst 7 x 1,5 meter. Dit imposante ‘Ode aan Hoorns maritiem verleden’ is mogelijk geworden door een schenking van een Hoornse familie die onbekend wenst te blijven.

‘Zomaar wat krijgen. Zonder voorwaarden vooraf, zonder enige beperking. Dat geeft dan plotseling onverwachte mogelijkheden’, vertelt voorzitter Eddy Boom van de Stichting Oosterkerk. ‘Natuurlijk, je kan een dergelijke schenking toevoegen aan reserve- en onderhoudsfondsen. Maar je hebt ook de kans om eens een keertje echt iets toe te voegen aan je monumentale bezit. In stijl toe te voegen. En dat is dus een nieuw gebrandschilderd glas in lood raam geworden.’

Lees alles over het ontwerp, het schilderen en de montage van ‘Ode aan Hoorns maritiem verleden’ in Glas in Beeld (nummer 3 – juni 2016) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.