Nieuws

De wanden van de Willem II-passage, een voetgangers- en fietserspassage in Tilburg, zijn bekleed met interactieve glazen bouwstenen. De in mei in gebruik genomen passage verbindt het centrum en de spoorzone en is een ontwerp van The Cloud Collective. Het glas is geproduceerd door Van Tetterode Glass Studio in Amsterdam.

De maat van de glazen bouwstenen is afgeleid van de baksteenformaten die veelvuldig zijn toegepast in industriële en woningbouw in de omgeving. Achter de wanden is verlichting aangebracht die interactieve patronen kunnen vormen. Het effect is per steen aanstuurbaar. Op termijn kunnen ook geluids- en wellicht geureffecten toegepast worden. In de wanden van de passage zijn ritmes toegepast die in de directe omgeving voorkomen, zo vormt het een vanzelfsprekend onderdeel in de stedelijke sequentie. Twee nieuwe doorgangen door een voormalige NS-werkplaats aan de noordzijde van de sporen maken eveneens deel uit van deze serie stedelijke ruimten. Zonder de conventionele veiligheidsmiddelen als camera’s, is in de tunnel zo een beleving van veiligheid gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.