Nieuws

In de 140 meter hoge nieuwe Henninger Turm in Frankfurt die eind dit jaar wordt opgeleverd, worden glasbalustrades van OnLevel uit Heerenveen toegepast. De woontoren is één van de hoogste woonflats van Duitsland en wordt gezien als een ‘waardige opvolger’ van de in 1961 gebouwde Henninger Turm in Frankfurt Sachsenhausen. Naast de bijzondere vorm van de gevel vallen vooral de wintertuinen en balkons op die door hun transparantie voor een geweldig uitzicht zorgen. Op 28 verdiepingen zijn in totaal 2,2 kilometer profielen van OnLevel gebruikt om de glasbalustrades te bevestigen. Het ontwerp is van Meixner Schlüter Wendt.

Bij de nieuwe Henninger Turm worden glasprofielen in een speciale uitvoering voor zijmontage gebruikt. Het inklemmen van het glas gebeurt met Flex-Fit, een systeem van OnLevel voor het afstellen van de glasplaten. Het biedt de mogelijkheid om bij plaatsing elke glasplaat afzonderlijk tot 12 millimeter te corrigeren ten opzichte van de loodlijn. Het systeem vereenvoudigt volgens OnLevel de montage en het onderhoud en zorgt voor 30 procent besparing op de montagetijd. De 1,3 meter hoge balustrades zijn niet alleen bestand tegen een verkeersbelasting van 1,0 kN/m, maar ook tegen een windkracht van 2,27 kN/m2. Als beschermrand aan de bovenkant worden  aluminium U-profielen van 42x33x3 millimeter gebruikt. ‘Ze geven de balustrade een stijlvolle afsluiting en zijn door speciale rubberen verbindingsstukken eenvoudig te monteren’, aldus OnLevel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.