Nieuws
Dip-Tech glasprint staalkaart

Dip-Tech, producent van printers voor glas, heeft een kleurenwaaier uitgegeven met alle beschikbare kleuren voor het printen van glas met keramische inkt. Met deze ‘Dip-CMiX Ceramic Premix Color Guide’ is het voor producenten mogelijk opdrachtgevers en architecten vooraf het resultaat van een glasprint te tonen. De staalkaart is vergelijkbaar met die van RAL en Pantone en online te bestellen.

Dip-Tech is recordhouder als fabrikant van glasprinters als het gaat om het glasformaat waarop kan worden geprint. De AR18000 is de ‘grootste digitale flatbed printer’ en geschikt voor glas tot 18 meter lengte. Door een breedte van 3,55 meter wordt de totale oppervlakte van de glasprint maximaal 64 vierkante meter. De Israelische producent introduceerde eerder Dip-Energy, een tool voor het berekenen van de energieprestatie van geprint glas. Geprint glas met keramische inkt wordt naast om esthetische redenen steeds vaker toegepast voor het weren van zonnewarmte. Rotterdam CS, de Avans Hogeschool in Breda en Amtrium, de uitbreiding van RAI Amsterdam, zijn hier recente Nederlandse voorbeelden van. Het is echter lastig in te schatten wat het exacte effect is van het ontwerp van een keramische print op de zon- en lichttoetreding van een glasgevel. Dip-Energy lost dit probleem volgens Dip-Tech op. Het is een online gestuurde tool met een meertalige, gebruikersvriendelijke interface.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.