Nieuws

Guardian Glass heeft thermisch isolerend en zonwerend triple glas geleverd voor een ambitieus berghutproject in Slovenië met als doel de impact van extreme weersomstandigheden op verschillende types materialen en bouwtechnieken te onderzoeken.. De hut bevindt zich op 2.000 meter hoogte op de berg Skuta in de Sloveense Alpen.

Het toegepaste veiligheidsglas is berekend op een windbelasting van 2,3 kN/m2, meer dan het dubbele van de eis die wordt gesteld aan het glas van wolkenkrabbers. Ook optimale thermische isolatie en zonwering en handhaving van het vrije uitzicht waren belangrijke vertrekpunten. In de hut is triple glas geplaatst met een Ug-waarde van 0,5 W/m2K en een licht- en zontransmissie van respectievelijk 59 en 33 procent. Het gaat om een samenstelling met SunGuard SuperNeutral 70/37 voor de buitenruit gecombineerd met ClimaGuard Premium T Low-E glas voor de binnenruit. Guardian over de relatief hoge lichttransmissiewaarde: ‘In de uiteindelijke configuratie met driedubbele beglazing wordt 59 procent als ongewoon hoog beschouwd gezien de erg lage zontoetredingsfactor. De belangrijkste voordelen van het glas zijn het neutrale uiterlijk, zodat de bivak zo veel mogelijk opgaat in de omgevende natuur, een lage reflectie buiten voor het best mogelijke zicht naar binnen en een lage reflectie binnen zodat de personen binnen kunnen genieten van het uitzicht over het omliggende landschap, zowel overdag als ‘s nachts.’

Het project is een initiatief van OFIS Architects in Ljubljana, Slovenië. Het ontwerp is van Katie McDonald, Erin Pellegrino en Frederick Kim, architectuurstudenten aan de Harvard Graduate School of Design. Eén van de eisen van het project was dat de berghut een veilig en comfortabel onderkomen moest bieden voor maximaal acht personen.

Guardian Glass neemt deel aan de Glasstec (20-23 september Düsseldorf) en is te vinden in hal 10, stand A28.

Foto’s: Anže Čokl, anzecokl.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.