Nieuws

Guardian Glass heeft negenhonderd glaspanelen met goudkleurig Guardian SunGuard Solar Gold 20 geleverd voor de bouw van La Cité du Vin, een nieuw cultureel centrum in Bordeaux. Het gebouw is ontworpen door Anouk Legendre en Nicolas Desmazières van XTU Architects die aangeven dat ‘de vloeiende rondingen zijn bedoeld om de ziel en de vloeibare aard van wijn op te roepen: naadloze welvingen, ongrijpbaar en sensueel.’ Ook de 2.700 vierkante meter grote glasgevel speelt een belangrijke rol bij het weergeven van deze aspecten. SunGuard Solar Gold 20 heeft een goudkleurige coating die wordt aangebracht op Guardian ExtraClear met volgens Guardian in vergelijking tot gekleurd glas als voordelen: zonwering van hoge kwaliteit en een goede kleurweergave. Guardian UltraClear-glas heeft een laag ijzergehalte voor een hogere lichttransmissie en een grotere kleurneutraliteit. Een deel van het glas is voorzien van zeefdruk in twintig patronen. De maximale afmetingen zijn 5,1 x 1,5 meter. Drie verschillende types panelen zijn gebruikt: monolithisch, gelamineerd en driedubbel gelamineerd met op het laatste type de SunGuard Solar Gold 20-coating. Vanwege de specifieke geometrie van het gebouw is voor de montage van de panelen gebruik gemaakt van speciale software.

In La Cité du Vin kunnen bezoekers meer te weten komen over wijn, de geschiedenis ervan en de invloed ervan op de cultuur. Dat gebeurt door middel van een reeks rondleidingen, tentoonstellingen en spectaculaire multimediapresentaties. Verder biedt een observatieplatform, bovenop de 55 meter hoge toren, een uitzicht van 360° op de stad en de omliggende wijngaarden.

Guardian Glass neemt deel aan de Glasstec (20-23 september Düsseldorf) en is te vinden in hal 10, stand A28.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.