Nieuws

AkzoNobel Center glaspaleis op de Zuidas

De Zuidas heeft er een nieuw glaspaleis bij. Het AkzoNobel Center valt op door afgeronde, dubbel uitgevoerde glazen gevels. Op één van de hoeken neigt de ronding als een toren van Pisa naar voren. De dubbele huid met houten kozijnen is duurzaam en zorgt voor een dynamische uitstraling. Het kantoor van verf- en coatingsonderneming AkzoNobel is geen uitstalkast van kleurige elementen. De verwijzingen zijn uiterst subtiel verwerkt. Zo verandert de kleur van de houten gevel van middenbruin naar roomwit. En zijn de open verdiepingen langs het grote atrium voorzien van tapijtvlakken die per verdieping verkleuren, net als bij de fotografische afbeeldingen in de trappenhuizen. Wel komt het vloeiende karakter van verf terug bij de soepele rondingen in het in- en exterieur.

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld (nummer 4 – september 2016). Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Frank Hanswijk, Group A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.