Nieuws
LHV renoveert 192 woningen aan de Kapelmeesterlaan Tilburg

LHV Glasgroothandel uit Den Bosch heeft 2.000 vierkante meter glas, glazen borstweringspanelen, ventilatieroosters en hardglazen klepramen geleverd voor een renovatieproject van 192 flatwoningen in Tilburg. De woningen van Woningcorporatie WonenBreburg uit Tilburg zijn in tien dagen tijd gerenoveerd waarbij ze zijn voorzien van een nieuwe buitenschil en zo zijn opgewaardeerd van energielabel F naar B. In die schil zijn het nieuwe glas en de panelen doorslaggevend voor de verbetering van de isolatiewaarde.

Het toegepaste glas is HR++ isolatieglas voorzien van een AGC coating. De samenstellingen zijn 5(16)4 en 33.1(15)33.1 gelamineerd veiligheidsglas voor de balkondeuren en het glas in de woonkamers lager dan 85 centimeter. Het bestaande isolatieglas is in gesloten containers afgevoerd; de afvalstroom van totaal 18 kubieke meter is verzorgd door Vlakglas Recycling Nederland. Per woning zijn verder een hardglazen klepraam (Timmermans Hardglas, inbraakklasse 2), drie roosters (Multi-air EPC van Aralco i.c.m. Combifit) en twee borstweringspanelen toegepast. Met name deze door IQ Prof geproduceerde panelen zijn bijzonder: ze zijn maar 28 millimeter dik maar halen toch een RC-waarde van 3,0 m2KW. Het gaat om IQ Vip R evolution sandwichpanelen met een opbouw van 6 millimeter Colorbel T Coolwhite gehard gelakt glas van AGC, een 21 millimeter dikke sterk isolerende isolatiekern en een 0,7 millimeter binnenplaat van siliconenpolyester.

Het project startte in september 2015 en is begin juli opgeleverd. Als onderdeel van de renovatie is asbest verwijderd uit de kozijnelementen en zijn de natte ruimten gerenoveerd. De plaatsing van glas, roosters en panelen is uitgevoerd door Hoedemakers Bouwbedrijf uit Rosmalen, de opdrachtgever van LHV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.