Productnieuws
Verwarmend glas voor stuurhutten veerponten Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat de stuurhutten van haar veerboten en veerponten voorzien van verwarmend IQ-Glas. Het glas wordt geplaatst door Pietersen Aluminium Puien uit Zoeterwoude. De stralingswarmte van verwarmend glas komt ten goede aan het comfort in de stuurhutten en voorkomt condens op het glas wat een goed doorzicht garandeert.

IQ-Glas is verwarmend glas met op beide zijden van de dubbele beglazing onzichtbare metaaloxidelagen. De metaallaag op de binnenkant van de binnenste ruit doet dienst als een elektrische weerstand (verwarmingselement) en de metaallaag op de binnenkant van de buitenste ruit als een warmtereflector. Verwarmend glas kan dienen als hoofd- en bijverwarming. Pietersen plaatste eerder IQ-Glas in de scheidingwanden van de food corners van de Makro’s in Beverwijk, Nijmegen en Den Bosch. Binnenkort volgen de vestigingen in Leeuwarden, Dordrecht, Wateringen en Barendrecht. In de nautische wereld is IQ-Glas onder meer toegepast in de stuurhut van een ijsbreker.

1 reactie op “Verwarmend glas voor stuurhutten Rijkswaterstaat

  1. […] in de stuurhutten en voorkomt condens op het glas wat een goed doorzicht garandeert. Lees het hele artikel op […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.