Nieuws
Sprimoglass

Hij staat er een beetje verloren bij op de stand van Sprimoglass. Het contrast van de bijna op z’n Engels – traditioneel – geklede ‘jongeman’ en de strak vormgegeven stand kan bijna niet groter. Maar de vriendelijkheid ten top. En onder het genot van een kop koffie neemt hij alle tijd voor ons. Dat de telefoon alsmaar gaat nemen we hem niet kwalijk. Want het is de CEO in eigen persoon die ons enthousiast te woord staat. En ons uitnodigt eens kennis te komen maken met de andere medewerkers van Sprimoglass uit het Belgische Sprimont.

De ‘jongeman’ is de 36-jarige Frédéric De Gucht die in 2014 de aandelen van Sprimoglass van de familie Prégardien uit Luik overnam en een groot veranderingsproces in gang zette. Dat deed hij samen met Chris Lebeer (voorzitter RvC) en Wim Vande Wiel (CFO). De ‘andere medewerkers’, in 2014 nog 280, inmiddels 320 man, zijn over het algemeen Frans sprekende Belgen. Zij zijn goed voor een productie van 5.000 eenheden isolatieglas per dag en een jaaromzet van 45 miljoen euro. Het bedrijfsbezoek is vlak voor de zomer: ‘Wel eerst even de veiligheidsfilm kijken.’ De rondleiding wordt verzorgd door ‘Client Relationship Manager’ Patrick Goorts: ‘Onze sterkte en soms zwakte is dat we heel groot en heel breed zijn’. Het interview is met De Gucht: ‘We willen de grootste onafhankelijke glasproducent van Europa worden.’

Lees het volledige interview met De Gucht in Glas in Beeld nummer 1 (februari 2017) die in de week van 21 februari verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.