Nieuws
brandwerende ramen en deuren

SKG-IKOB Certificatie is sinds 1 maart gerechtigd als Notified Body certificaten af te geven op basis van de NEN-EN 16034. Daarmee kunnen fabrikanten van brandwerende ramen en deuren aantonen dat ze voldoen aan eisen op het gebied van de kwaliteit van proces en productie. De accreditatie betekent dat SKG-IKOB over de benodigde kennis en ervaring beschikt om als onafhankelijke partij toe te zien op de kwaliteitsbewaking en de productie. Hieronder vallen ook rookwerende ramen en deuren.

De productnorm NEN-EN 16034 voor brand- en/of rookwerende deuren is op 1 november 2016 van kracht geworden. Toen is ook de coëxistentieperiode van drie jaar ingegaan. Na certificatie is het voor fabrikanten toegestaan om de prestaties van de producten die op de markt gebracht worden te vermelden in een CE-markering en op een prestatieverklaring (DoP). De verplichting voor certificering geldt pas na het verstrijken van de coëxistentieperiode, dus per 1 november 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.