Nieuws
glas in beeld
Innovatie is het thema van GiB #5

De ingenieurs van het Britse bureau Eckersley O’Callaghan hebben een volgende stap gezet in de toepassing van constructief glas. Tijdens de Glasstec in Düsseldorf exposeerden zij Vidre-Slide, een 9 meter lange glazen glijbaan zonder mechanische verbindingen. Toegepast glas: Pilkington Optiwhite extra helder glas.

De glazen brug in China, een zwembad tussen twee woontorens in Londen, de gevels, daken en trappen van glas in de Apple Stores over de hele wereld. Eckersley O’Callaghan weet de grenzen van glas alsmaar op te zoeken. En te verleggen. Tijdens een interview met Glas in Beeld vroegen we James O’Callaghan, één van de twee partners van het bureau en de engineer van de Apple Stores, waar de evolutie van constructief glas eindigt. Hij antwoordde: ‘Hopelijk eindigt die niet. Het is hard gegaan met structureel glas en het eind van de ontwikkeling is nog lang niet in zicht. Hoe verbind je het glas, hoe integreer je de verbindingen functioneel en esthetisch? Met name het gebruik van andere verbindingsmaterialen heeft een toekomst voor verdere innovatie. Denk aan materialen voor het lamineren en lijmen van glas. Die zullen enorm evolueren. Ook het integreren van dun glas in de gebouwde omgeving is een uitdaging, met name qua stijfheid van de constructie. Ja ik verwacht veel van de productontwikkelingen op het gebied van 2 millimeter dik glas. Denk in dit opzicht aan hybride materialen met glas niet als drager maar als oppervlak. Die benadering opent een geheel nieuw perspectief.’

Lees het volledige artikel over de glazen glijbaan in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (nummer 2 – april 2017) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.