Nieuws
glasdak
Foto: Ronald Tilleman

Museum Voorlinden in Wassenaar is een daglichtmuseum. Om het daglicht te reguleren is het dak opgebouwd uit drie constructies: een aluminium zonnedak, een zwaar glasdak en een spanplafond. LED-verlichting is onzichtbaar verwerkt boven het glasdak.

Museum Voorlinden is een nieuw museum in Wassenaar dat ruimte biedt aan de collectie van opdrachtgever Joop van Caldenborgh (chemiebedrijf Caldic) en diverse leencollecties. Opdrachtgever Van Caldenborgh was zelf met een eigen projectteam nauw betrokken bij het ontwerp en bij de bouw. Samen met architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects koos hij voor een daglichtmuseum, na een rondreis langs diverse musea in de wereld.

Lees het volledige artikel over het glasdak in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (nummer 2 – april 2017) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.