Productnieuws
verstek stansen

Peter Timmers Glasartikelen uit Oosterhout is per 1 mei exclusief importeur geworden van Dan-List. Dit Deense bedrijf is sinds 1911 gespecialiseerd in het produceren van Morso verstek stansmachines voor de professionele eindgebruiker en wordt gerund door de vierde generatie. Dit type machines wordt door schilders, glaszetters, timmerlieden en lijstenmakers gebruikt, bijvoorbeeld om glas- en opdeklatten in verstek te kunnen stansen. Glasartikelen.nl heeft hiermee naar eigen zeggen een alternatief voor de in Nederland en België veel gebruikte Orteguil verstek stansen die sinds enkele jaren door de sluiting van deze fabriek niet meer verkrijgbaar zijn. ‘De Morso-machines zijn van hoogwaardige kwaliteit en beschikbaar in een breed assortiment. Beginnend bij een handbediend werkbank model tot volledig geautomatiseerde systemen’, aldus Glasartikelen.

Kenmerken naar opgave van Glasartikelen:

  • Gepatenteerde oplossing voor het stansen van glaslatten en lijsten
  • Handbediend dus geen perslucht of elektriciteit nodig
  • Vrijwel geluidloos
  • Stofvrije werking
  • Een perfect aansluitend verstek
  • Duurzaam (messen kunnen tot 30x geslepen worden)
  • Handzaam dus mee te nemen op locatie

De distributie van de Morso-machines past in de groeistrategie van Glasartikelen.nl om uit te groeien tot ‘one stop shop’ in de glas-, schilder-, timmer- en gevelsector. Zo is recent het assortiment glaslatten uitgebreid met antraciet. Met een eigen transportdienst levert Glasartikelen haar producten wekelijks franco door de Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.