Nieuws

Kenniscentrum Glas: Cursus Inspecteren glasbokken

Kenniscentrum Glas

Kenniscentrum Glas organiseert op 19 oktober een cursus Inspecteren van glasbokken die bestemd is voor medewerkers van glasbedrijven die glasbokken in eigendom hebben waarmee wordt gehesen. Deze cursus wordt op locatie van Stolker Glas te Nieuwegein verzorgd.

In de Arbo-wet is bepaald dat arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan slijtage, waarbij de slijtage risico’s kan opleveren, periodiek moeten worden gekeurd. De overheid heeft de arbeidsmiddelen ingedeeld in zes verschillende klassen. Arbeidsmiddelen in de klassen 0 t/m 2 mogen door een deskundig persoon binnen het bedrijf zelf worden gekeurd. Door werkgevers en werknemers in de branche is afgesproken dat glasbokken waarmee wordt gehesen minimaal vierjaarlijks worden geïnspecteerd. Glasbokken vallen in keuringsklasse 1. Door het volgen van de cursus wordt voldaan aan de eisen met betrekking tot deskundigheid. Tijdens de cursus van Kenniscentrum Glas komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving
  • Glasbokken
  • Wat is inspecteren en wie mag inspecteren?
  • Inspectiepunten glasbokken
  • Administratieve verwerking van de inspectie
  • Fysieke inspectie glasbokken

De cursus is praktijkgericht. Na het theoretische deel worden daadwerkelijk glasbokken geïnspecteerd en aan de hand hiervan de theorie toegelicht. De groepsgrootte is maximaal tien deelnemers en de cursusduur een dagdeel. De kosten worden door Kenniscentrum Glas opgegeven via een prijsopgave door middel van een offerte. De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.