Nieuws
gehard isolatieglas

Het 13 meter lange enkel glas van het uit 1971 daterende VN-gebouw voor Handel en Ontwikkeling in Genève is vervangen door even groot dubbelglas. Het glas van het beschermde gebouw, het tweede hoofdkantoor van de Verenigde Naties, is ruim 45 jaar terug vervaardigd in een voor die tijd uniek handmatig proces. Vandaag de dag gebeurt dat in een ander maar al even uniek proces: Sedak produceerde het gehard isolatieglas volledig automatisch.

Het oppervlak van de oorspronkelijke beglazing was beschadigd en een deel ervan gebarsten. Maar niet alleen esthetisch ook functioneel voldeed het glas niet meer aan de (isolatie)eisen. Vanwege de monumentale bescherming moesten de nieuwe glazen eenheden qua maatvoering overeenkomen met de bestaande ‘oversize’ afmetingen. Bovendien moest de speciale hangende gevel van het gebouw worden gehandhaafd. Ook de kleur moest gehandhaafd blijven en voldoen aan specifieke eisen: voor het VN-gebouw was het alleen toegestaan ​​om standaard floatglas, met de groene zweem, te gebruiken. Sedak produceert gehard isolatieglas tot 15 meter lengte volledig automatisch. Voor dit project maakte het bedrijf uit het Duitse Gersthofen in totaal negen isolatieglaspanelen opgebouwd uit twee maal 12 millimeter dik gehard basisglas. Drie panelen tellen 2.290 x 7.840 millimeter en zes panelen 2.290 x 13.100 millimeter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.