Nieuws
glasbewerking

Producent van snijlijnen en machines voor glasbewerking Bottero heeft haar 60-jarig jubileum gevierd met enkele nieuwe, miljoen euro-contracten van Guardian en Saint-Gobain. Het in Cuneo (I) gevestigde bedrijf streeft naar een omzet van meer dan 200 miljoen euro in 2020.

In 1957 zegde Pasquale Bottero zijn baan op bij een glasfabrikant in Vernante (Piemonte) om samen met Antonino Faccenda Bottero Costruzioni Meccaniche te starten. Zestig jaar later viert Bottero spa zijn, naar eigen zeggen, ‘leidende positie in de wereld van glas’. Dat deed het bedrijf in stijl met een ‘familiedag’ voor werknemers, partners en hun families, bijgewoond door meer dan 1.000 gasten. Bottero bezit vier fabrieken over de hele wereld, exporteert 95 procent van zijn producten naar het buitenland en wil in 2020 het plafond van 200 miljoen euro jaaromzet breken. ‘Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 50.000 Bottero-snijlijnen en machines voor glasbewerking geïnstalleerd, op elk continent’, zegt Aldo Faccenda, directeur Human Resources. ‘In zestig jaar is Bottero gegroeid tot het enige bedrijf in de wereld dat een compleet scala aan oplossingen biedt voor alle sectoren van de vlakke en holle glasverwerking, voor kleine en middelgrote bedrijven en voor productielijnen in opdracht van grote internationale industriële groepen. Misschien zijn niet veel mensen hiervan op de hoogte, maar het glas voor smartphones, tablets en iPads wordt gemaakt met Bottero-machines.’

Tijdens het jubileumfeest werden enkele grote orders aangekondigd, waaronder twee snijlijnen voor de VS Guardian Group voor haar fabrieken in Hongarije en Thailand, en één voor een Duitse fabriek van Saint-Gobain. Totale waarde van de drie bestellingen: meer dan 10 miljoen euro. De lijn in Duitsland volgt twee eerdere, vergelijkbare orders van Saint-Gobain in Polen en India op. Het gaat om een snijstraat achter de floatproductie die elke 45 seconden jumbo glasplaten (6 x 3,21 meter) produceert, met glasdiktes van 4 tot 30 millimeter. De order van Guardian betreft eveneens snijlijnen voor de floatproductie. De levering van de drie volledig automatische lijnen is gepland voor februari 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.