Nieuws
glazen pui

Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven. Sinds de transformatie is het gebouw mede door de glazen pui opnieuw tot leven gekomen. Het voormalige kantoor biedt plek aan meer dan 600 lofts en appartementen die met hun grote glazen puien, deels brandwerend uitgevoerd, baden in het daglicht. De transformatie is een ontwerp van architectenbureau diederendirrix.

Als basis is Stopray Vision-60 van AGC Glass toegepast. Het is in de specifieke brandwerende situaties een combinatie geworden van Stopray Vision-60 en Stratobel Planibel Clearlite met twee typen brandwerende beglazing: Pyropane en Pyrobelite. Het glas is uitgevoerd met kunststof kaders en Chromatech Ultra RVS afstandhouder, hierdoor is er minder warmteverlies. In het voormalige kantoor is ook Pyrobelite 10 toegepast (EW30), voor de brandscheidende verbinding tussen de gezamenlijke ruimtes en de vluchtroutes.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.