Nieuws

Vlakglas: garantie versus raamfolies

vlakglas
Foto: 3M

3M heeft met de nieuwe Thinsulate raamfolie de Rob Insinger Duurzaamheid Award gewonnen, een initiatief van Duurzaam Herstel. Onder de genomineerden bevond zich ook Swinkels Glas. De redactie van Glas in Beeld feliciteert 3M met haar award, maar geeft tegelijk aan dat het niet zo is dat een kunststof raamfolie als duurzamer product gekozen is boven vlakglas. Dat zou ons inziens de omgekeerde wereld zijn: vlakglas wint elke prijs duurzaamheid op z’n sloffen.

3M is met de doorontwikkeling van een warmtereflecterende raamfolie door een publieksjury gekozen als meest duurzame innovatie voor 2017. Het was dus geen wedstrijd folie versus glas. Toch vroegen enkele aanwezige verzekeringspartijen en woningcorporaties zich tijdens de uitreiking af of het aanbrengen van een raamfolie duurzamer is dan het vervangen van het glas. Meteen daaraan gekoppeld de vraag waarom de garantie op isolatieglas vervalt als een raamfolie wordt aangebracht.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld geven we antwoord op deze vragen en leggen we uit waarom in alle algemene garantiebepalingen van isolatieglasfabrikanten aanpassingen aan het isolatieglas door derden (zoals het aanbrengen van een raamfolie) uitgesloten worden. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.