Nieuws
Noord/Zuid lijn

De Noord/Zuidlijn in Amsterdam gaat op 22 juli 2018 open voor het publiek. Daarmee komt na een bouwperiode van meer dan vijftien jaar een eind aan dit volop geprezen én bekritiseerde bouwproject. Geprezen vanwege zijn vele technische hoogstandjes en het eindresultaat. Bekritiseerd vanwege de schade, de tijdsduur en de kostenoverschrijding. Glas in Beeld kreeg op uitnodiging van Saint-Gobain Vetrotech de kans af te dalen in Station De Pijp en trof tot op 45 meter diepte een waar ondergronds glaspaleis. In alle stations van de metro is glazen wandbekleding toegepast: gefigureerd glas met een wit gezeefdrukt stippenpatroon op een grijze backing. Het 66.2 gelamineerde glas heeft een opbouw met een buitenblad van extra helder figuurglas (Arena C Diamant) met de zeefdruk op positie 2. Het binnenblad is van Securit voor de verticale wanden en Pyroswiss E30 voor de niet-verticale, brandhangende gevels.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

1 reactie op “Noord/Zuidlijn: ondergronds glaspaleis brandveilig

  1. […] De ondergrondse ‘glaspaleizen’ van de Noord/Zuidlijn zijn per juli 2018 open. Zie ook het artikel hierover in Glas in Beeld. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.