Productnieuws

Zelfherstellend glas binnen handbereik

1
Inspectie SZW

Een gebarsten smartphonescherm behoort binnenkort wellicht tot het verleden Er zijn twee ontwikkelingen gaande van materialen die zichzelf herstellen en geschikt zijn voor de smartphone. Een Japanse universiteitsstudent ontdekte per ongeluk een nieuw zelfherstellend glas, zo lezen we op HLN. En aan de andere kant van de wereld hebben wetenschappers van de University of California at Riverside en de University of Colorado een materiaal ontwikkeld dat zichzelf na schade herstelt, meldt EenVandaag.

Het zelfherstellend glas gaat om een polymeer dat volledig zelfreparerend zou zijn. Het enige wat je nodig hebt, is een temperatuur van 21 graden Celsius. Verder moet je enkel een halve minuut lichtjes op de barsten drukken om ze weer netjes in elkaar te laten vloeien. Lees het volledige bericht op HLN.be.

Het materiaal dat zichzelf herstelt is een soort stevig plastic, dat je met een schaar doormidden kunt knippen, waarna het zichzelf binnen 24 uur weer heel maakt. Het materiaal heeft de naam Wolverine gekregen, naar het gelijknamige stripfiguur dat ook de kracht bezit om zichzelf te herstellen. Lees het volledige bericht op EenVandaag.nl.

1 reactie op “Zelfherstellend glas binnen handbereik

  1. Klaas de Wit schreef:

    Het is geen zelfherstellend glas maar zelfherstellend polymeer.
    In het originele Engelstalige artikel komt geen siliciumverbinding voor wat noodzakelijk is voor de hoofdgrondstof van glas nl. zand.
    Het is maar net waar we het begrip glas aan toekennen, zo spreken we ook van brillenglazen (glas) terwijl deze heden ten dage bestaan uit kunststof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.