Productnieuws
glas verlijmen

Niet alleen in het dagelijks gebruik is de LED-lamp een energiezuinig alternatief voor bijvoorbeeld de gloei- en de halogeenlamp, ook voor de UV-verlijming van glas en metaal met glas zijn UV-LED-lampen vooruitstrevend te noemen. Bohle heeft twee LED-modellen voor glas verlijmen in het programma. Met de TwinLED kunnen metaaldelen tot Ø 120 millimeter verlijmd worden. Nieuw is de UVA-LED-handstraler waarmee UVA- en daglichtuithardende lijmen uitgehard worden.

Het gaat om metaaldelen met een grootte tot circa 250 x 250 millimeter die verlijmd worden met glas. De voordelen zijn volgens Bohle: geen voorschakelaar nodig, hoog vermogen, korte uithardingstijden, energiebesparend, zeer lange levensduur (ca. 2.000 uur), gebruiksklaar (geen opwarm- of afkoelfase) en slechts 70 Watt. De rangschikking van de LED’s waarborgt een gelijkmatig vermogen over het totale belichtingsoppervlak. De UVA-LED-handstraler werkt met een golflengte van 365 nm en is hiermee geschikt voor het verlijmen van alle UVA-uithardende lijmen in combinatie met UVA-doorlatende materialen. UVA-absorberende materialen, zoals bijvoorbeeld gelaagd glas, worden uitgehard in de golflengte van 405 nm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.