Productnieuws
brandwerend glas
Het MB-45EW-profielsysteem is getest bij Efectis.

Pyroguard en Aluprof introduceren een slank brandwerend beglazingssysteem. Het nieuw ontwikkelde MB-45EW-profielsysteem is bij Efectis uitgebreid getest voor toepassing in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland. Het  aluminium systeem voldoet aan de EI15, EW30 en E30 classificaties die in deze landen zijn vereist. Producent van brandwerend glas Pyroguard en specialist in brandwerende profielsystemen en kozijnen Aluprof ronden met de introductie een ambitieus testprogramma af. Het niet-thermisch geïsoleerde deur- en raamsysteem MB-45EW is volgens de twee bedrijven met een dikte van 45 millimeter niet alleen slank gedimensioneerd, maar ook kostenefficiënt. ‘Daarmee is deze primeur in aluminium rijp voor introductie op de Europese markt.’

MB-45EW overtreft volgens de twee bedrijven de huidige E30- en EW-vereisten met extra stralingsreductie. Vince Crook, technisch directeur bij Pyroguard, legt uit: ‘Zo combineert het moderne aluminium systeem, mede door het hanteren van strengere toleranties, optimale functies met hoogwaardige esthetiek. Het resultaat? Een slanker profiel geschikt voor toepassing in moderne raam- en deurconstructies. Het profielsysteem is geschikt voor gebruik in het interieur en wordt allereerst toegepast in rookwerende scheidingswanden en deuren, conform EN13502-2. Maar het systeem presteert meer. De eerste geteste en gecertificeerde systemen zijn uitgevoerd met Pyroguard Integrity Plus brandwerend glas, zodat bovenop de brandprestaties El15 en EW30 ook wordt voldaan aan de veiligheidsklasse 1B1 voor letselwering. Met de EW-brandprestaties biedt de beglazing geavanceerde bescherming voor mensen en eigendommen, terwijl de structurele uitvoering en het lichtgewicht profiel montage in zelfs de meest uitdagende toepassingen mogelijk maken. Het MB-45EW-profielsysteem vergroot de ontwerpmogelijkheden van architecten en bestekschrijvers. Beglazing speelt een vitale rol in moderne gebouwen, maar het voldoen aan functionele veiligheidseisen hoeft niet ten koste te gaan van esthetiek. Door samen te werken met Aluprof hebben we een volledig geaccrediteerde en gecertificeerde kaderoplossing ontwikkeld die gebruik maakt van de belangrijkste kenmerken van onze hoogwaardige producten: 1B1-geclassificeerde bescherming tegen impact bovenop essentiële EI 15 en EW30 veiligheidseisen’, aldus Crook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.