Nieuws
Glas en Keramiek Beurs
Foto: PhotoSolutions

De inschrijving voor de Glas en Keramiek Beurs gestart; een jubileumeditie want de beurs bestaat dertig jaar. De beurs in Leerdam vindt plaats op 1, 2 en 3 november en is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden. Bezoekers kunnen in Cultureel Centrum Het Dak glaskunst en keramiek bewonderen, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern. Kunstenaars of verzamelaars die willen deelnemen kunnen zich vanaf nu inschrijven en kiezen voor het huren van een beursstand, een beursruimte of een vitrine. Inschrijven kan hier.

Dertig jaar een begrip

’Leerdam glasstad’ is al decennia lang een begrip. Sinds de eerste Glaskunstbeurs is dat begrip verder uitgebouwd. Met steun van de toenmalige Stichting Leerdam Promotie werd een aantal glasevenementen geïnitieerd om Leerdam verder als glasstad op de kaart te zetten. Er werd in die tijd glas gemaakt, maar nergens was glas te zien of te koop. Na de eerste glaskunstbeurs zijn die activiteiten alleen maar toegenomen en inmiddels is er veel te zien en te doen voor de glasliefhebber. Er is glas in de openbare ruimte te zien, er zijn galerieën gekomen en in de Glasblazerij kunnen demonstraties worden bijgewoond. De jaarlijkse Glaskunstbeurs heeft in die ontwikkeling een groot aandeel gehad en is nog steeds  actief betrokken bij de glaspromotie. De beurs ontwikkelde zich in dertig jaar dan ook ‘tot een niet meer weg te denken evenement in Leerdam’, aldus de beursorganisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.