Nieuws
Rob Felix Glas
CM Rob Felix Glas

Een beroepskeuzetest heeft Rob Felix nooit hoeven maken. Op zijn dertiende wist hij precies wat hij wilde: werken in de familiezaak. Veertig jaar geleden startte hij zijn eigen glasbedrijf Rob Felix Glas. Zijn lijfspreuk is toepasselijk op zijn werk: ‘Gaat niet, bestaat niet.’ In Glas in Beeld een interview met de eigenaar van dit glasbedrijf uit Maastricht.

Felix werd geboren tussen het glas. Zijn opa startte in 1925 zijn glaszaak in Maastricht. Het werd een familiebedrijf. Opa had dertien kinderen waarvan acht jongens en die deden allemaal iets met glas: zes werkten in de zaak, twee begonnen een glashandel in België en één werd glazenwasser. Ook Rob Felix was als klein ‘menneke’ vaak bij opa te vinden. Vanaf zijn dertiende hielp hij elke woensdagmiddag en zaterdag mee in de zaak. Hij startte zijn carrière met het poetsen van auto’s en groeide van daaruit gaandeweg door in het bedrijf. Hij hield zijn oren en ogen altijd open en leerde daardoor het vak van zijn ooms. ‘Zij leidden mij breed op’, vertelt hij trots, ‘zodat ik alle kneepjes van het vak leerde. Ik had vier leermeesters.’

Lees het volledige interview met Felix in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.