Nieuws
Glazen brug
Foto: Imre Csány/DAPh

Sinds juni vorig jaar is Kasteel Ruurlo, de tweede locatie van Museum MORE, open voor publiek. De glazen toegangsbrug, gezeefdrukt en voorzien van LED is een lust voor het oog. Het ontwerp van de glazen brug is van Hans van Heeswijk architecten. Octatube verzorgde de engineering, de bouw en de montage van het glas. Glasproducent is Saint-Gobain.

De oude houten brug over de slotgracht was aan vervanging toe. Daarom is er een nieuwe toegangsbrug van glas en RVS gebouwd. De licht getoogde glazen toegangsbrug naar het kasteel kon dankzij deze gecombineerde staal- en glasconstructie slank worden uitgevoerd. De brug heeft een totale overspanning van 32 meter, is 2,70 meter breed en heeft vier tussenpijlers. Het brugdek is gemaakt van geprofileerd matglas met een LED-lichtlijn in de leuningen en onder het brugdek. Op het glas zijn wuivende rietstengels gezeefdrukt voor een mooie overgang naar het riet dat langs de waterkant staat. De brug verwelkomt zo de bezoeker en sluit met haar rietmotief aan op de parkachtige omgeving.

Lees het volledige artikel over de brug in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.