Nieuws
beglazingskit

Beglazingskit en ongedierte vormen een slechte combinatie, zeker als het slakken betreft. Slakken kunnen kitvoegen van MS polymeren, maar ook andere beglazingskitten, aantasten. Testen hebben dit ook aangetoond. Het overschilderen van de kit heeft daarop geen invloed, de slakken zien dat als een heerlijk voorafje. Maar wat er aan te doen? In de rubriek ‘Uit de praktijk’ in Glas in Beeld legt Kenniscentrum Glas uit waarom de oplossing niet zomaar voorhanden is. Nog een vraag waarop het kenniscentrum antwoord geeft: de kaders tussen isolatieglas zijn niet altijd even strak. Hoe komt dat en hoe zit het met declareren op garantie?

Lees in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt de volledige antwoorden op deze vragen uit de praktijk. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

1 reactie op “Beglazingskit: slakken eten glaskit op

  1. Lidy Buijserd schreef:

    Even een reactie van een consument:Onze nieuwe beglazingskit(2016 geplaatst) werd al na twee maanden aangevreten door slakken. De aangevreten kitranden zijn toen verwijderd en vervangen door Sikaflex 84UV+ en tot op heden is deze kit niet aangevreten. Helaas is op plekken waar de kit niet vervangen is door sikaflex wel weer slakkenvraat aanwezig sinds herfst 2018. De sikaflex is dus blijkbaar niet aantrekkelijk voor slakken .Ik wilde deze ervaring even delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.