Nieuws
Nul Op de Meter

Pilkington Nederland heeft diverse soorten hoogwaardig isolatieglas geleverd voor de transformatie van een woning in Enschede naar Nul Op de Meter (NOM). Pilkington leverde voor de noordgevel Pilkington Optitherm S1 en vanwege de locatie dichtbij het spoor geluidwerend glas Pilkington Insulight Phon en Pilkington Insulight met Screenline. In de zuidgevel is Pilkington Optitherm S3 toegepast en vanwege zonwering en privacy elektrisch bedienbare Pilkington Insulight met Screenline. Alle ruiten hebben een thermisch onderbroken afstandhouder voor meer comfort. Voor dit project biedt Pilkington vijftien jaar garantie op lek- en blindslag. De plaatsing is gedaan door Gebr. Van der Geest uit Enschede.

Dit verduurzamingsproject is uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Domijn in samenwerking met Stichting Pioneering, platform voor het delen van kennis en ontwikkeling in Overijssel en Gelderland. Het gaat hierbij om één van de Meest Duurzame Oplossing-Labs (MDO) van Pioneering. Corporaties, bedrijven, hogescholen en universiteiten zoeken in deze zogenaamde MDO’s samen naar de beste renovatieoplossingen voor verschillende woningtypes. De prestaties van de woning én de beleving van de huurder worden gemeten en vergeleken met een andere woning van hetzelfde type. Doel: leren van deze innovatie en andere partijen laten zien dat een duurzame toekomst mogelijk is door samen te werken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.