Nieuws
glasconventie

Secretaris van Vakgroep GLAS Cor Wittekoek heeft op 10 juli een presentatie gehouden tijdens de derde conventie van internationale glasorganisaties. De glasconventie vond plaats op initiatief van de glasbeurs Vitrum en met de steun van ITA (het Italiaans handelsagentschap). Het evenement van de Internationale Glasindustrie Associaties (IGA) vond plaats op 10 en 11 juli in Venetië.

Na de oprichtingsbijeenkomst in juni 2017 werden in oktober tijdens Vitrum 2017 de relaties versterkt. In juni 2018 vond de tweede conventie plaats en ook nu tijdens de derde glasconventie ontmoetten leidende vertegenwoordigers van de wereldwijde glasindustrie elkaar opnieuw. Internationale glasorganisaties uit Australië, België, Brazilië, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Chili, Slowakije, Spanje, de Verenigde Staten, Zwitserland en, uiteraard, Italië, waren aanwezig. Cor Wittekoek nam voor de eerste keer deel namens Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. Hij legde uit hoe de Nederlandse glaswereld is georganiseerd en welke inspanningen worden gedaan om het product te promoten en het glasvak verder te professionaliseren. Ook de goed georganiseerde recycling van vlakglas, Wittekoek is directeur van Vlakglas Recycling Nederland, werd door hem uit de doeken gedaan. Vertegenwoordigers van vijftien internationale uitgaven in de glasindustrie, waaronder Glas in Beeld, waren ook uitgenodigd om de tweedaagse bijeenkomst bij te wonen.

Actuele onderwerpen

Tijdens de glasconventie werden de meest actuele onderwerpen uit de wereld van glas besproken, waaronder technische en productiestandaardisatie, onderwijs en opleiding, geschiedenis en cultuur en energie en milieubeheer. Tijdens de tweede dag stond een presentatie van de typisch Venetiaanse ambachtelijke traditie van het maken van glaskralen voor kettingen, armbanden en andere sieraden op het programma. Dit ambacht in Venetië is Unesco beschermd, evenals dat van de kralenmakers in Parijs en Ghana. De derde IGA Conventie werd afgesloten met een culturele activiteit, waaronder een bezoek aan Murano.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.