Nieuws
internationale glasorganisaties

Op initiatief van de glasbeurs Vitrum en met de steun van ITA (het Italiaans handelsagentschap), vindt vanaf vandaag de tweede conventie van internationale glasorganisaties plaats. Het evenement van de Internationale Glasindustrie Associaties (IGA) vindt plaats op 6 en 7 juni in Murano (Venetië).

Na de oprichtingsbijeenkomst in juni 2017 werden in oktober tijdens Vitrum 2017 de relaties versterkt. En nu zullen de leidende vertegenwoordigers van de wereldwijde glasindustrie elkaar opnieuw ontmoeten op het eiland van glas. Internationale glasorganisaties uit Australië, België, Brazilië, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Slowakije, Spanje, de Verenigde Staten, Zwitserland en, uiteraard, Italië, zullen aanwezig zijn. Vertegenwoordigers van vijftien internationale uitgaven in de glasindustrie, waaronder Glas in Beeld, zijn ook uitgenodigd om de tweedaagse bijeenkomst bij te wonen.

Vanmiddag zullen de delegaties bijeenkomen op het kantoor van het Stazione Sperimentale del Vetro, onderzoekscentrum en wereldwijd referentiepunt voor bedrijven, verenigingen, universiteiten en instellingen die verbonden zijn met de wereld van glas. De meest actuele onderwerpen uit de wereld van glas zullen worden besproken, waaronder technische en productiestandaardisatie, onderwijs en opleiding, geschiedenis en cultuur en energie en milieubeheer. Morgen staat een demonstratie van de typisch Venetiaanse ambachtelijke traditie van het maken van glaskralen voor kettingen, armbanden en andere sieraden op het programma. Dit ambacht in Venetië is Unesco beschermd, evenals dat van de kralenmakers in Parijs en Ghana. De tweede IGA Conventie wordt afgesloten met een bezoek aan ‘Le Stanze del Vetro’ op het eiland San Giorgio, het museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van glasverwerking van de vroege jaren 1900 tot heden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.