Nieuws
Basisoperator Vlakglas

D&O Bouwglas in Franeker heeft een vijf-assige INTERMAC CNC in gebruik genomen. Deze MASTER 38.5 voor glasbewerking is in april geleverd door Pieterman Glastechniek uit Vlaardingen. ‘De vraag uit de markt voor klantspecifieke producten in luxe interieurs en snelle en duidelijk gedefinieerde levertijden wordt alsmaar groter’, zegt Sebastiaan Douma, één van de eigenaren van D&O. ‘Met deze unieke CNC-gestuurde INTERMAC én nieuw personeel kunnen we nu glas en spiegels op een exacte maat en van een zeer hoge kwaliteit leveren.’

D&O is met de aanschaf van de INTERMAC één van de weinige bedrijven in het noorden van het land die nauwkeurige en complexe glas- en spiegelbewerkingen aan kan. Het bedrijf richt zich met de machine met name op producten die typerend zijn voor de luxe jachtbouw, interieurbouw en de meubelmakerij. Enkele medewerkers van D&O hebben een opleiding gevolgd om de technologie van de Intermac optimaal te kunnen inzetten voor deze specifieke glasbewerking. ‘Met uiterste precisie, een tolerantie van 0,2 millimeter, kunnen we unieke designobjecten op maat maken. De eerste opdrachten voor de jachtbouw zijn intussen gerealiseerd’, aldus Douma.

D&O is een professionele partner in hoogwaardige en bijzondere bouwproducten van glas. Te denken valt aan Profilit beglazing, structurele beglazing, ontspiegeld glas, multimedia en corrosiebestendige spiegels. ‘Dit is slechts een kleine greep uit ons veelzijdige assortiment’, licht Douma toe. ‘Naast het leveren en het monteren van specialistische en complexe glasproducten passen we in onze 2100 vierkante meter grote bedrijfshallen een scala aan glasbewerkingen toe, zoals snijden, slijpen, boren, wassen, laseren en graveren. De Intermac komt daar nu bij. Deze machine levert uitstekende prestaties bij het uitvoeren van de meest complexe technieken voor glasbewerking. We kunnen dingen maken die anderen niet kunnen. We kunnen excelleren in bewerkingen van kleine en grote productiebatches. Daarnaast bezorgen we in de gehele Benelux’, aldus Douma.

De MASTER 38.5 maakt deel uit van de nieuwe range horizontale CNC-machines die Intermac sinds vorig jaar op de markt brengt. Deze innovatieve machines voor glasbewerking van 4 tot en met 19 millimeter borduren voort op de succesvolle bestaande technologie, maar kunnen nu op maat, naar wens van de klant worden geconfigureerd. Verder zijn er nieuwe werkafmetingen, is de werksnelheid vergroot en nemen de CNC’s minder ruimte in beslag. Lees hier meer over de nieuwe INTERMAC MASTER-range.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.