Nieuws
glas in beeld
Zinder, Cultuurcentrum en Bibliotheek, Tiel, de Zwarte Hond architecten, © 2017

Een nieuw cultureel centrum voor het Gelderse Tiel, gelegen tussen de binnenstad en de Waal. ‘Zinder’ werd in 2017 opgeleverd en biedt onder meer huisvesting aan een bibliotheek, een centrum voor de kunsten, een poppodium en een café. Thermobel Stopray Ultra-60, neutraal zonwerend glas van AGC Glass, verbindt buiten met binnen en andersom.

Het Thermobel Stopray Ultra-60 is in de gevels van Zinder in diverse samenstellingen toegepast. De meeste ruiten zijn 8(12)88.2, maar er zijn ook varianten met geluidwerende folie, zoals 44.2(12)66.2 Stratophone, en met brandwerend glas, zoals 46.2 Stratophone(12)Pyrobelite 12. Het glas heeft een Ug van 1,0 W/m2K. Ook is in Zinder Thermobel Top toegepast, waarvan het meeste glas in de samenstelling 44.2(12)44.2, maar ook in geluidwerende en brandwerende uitvoeringen. Verder is in het project Stratobel (44.2 en 88.2) en Planibel Clearlite extra helder glas gebruikt (6 mm gehard).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.