Nieuws
Basisoperator Vlakglas

De door Kenniscentrum Glas en Vapro ontwikkelde opleiding Basisoperator Vlakglas voldoet niet meer aan de eisen voor een door de overheid erkend diploma. Enerzijds omdat de branchespecifieke invulling niet meer mogelijk is en anderzijds omdat de opleiding moet worden aangevuld met extra vakken en contacturen. Doelstelling is de nieuwe opleiding vanaf september aan de branche aan te bieden.

In de branche is veel behoefte aan scholing voor (productie)medewerkers bij zowel productiebedrijven van isolatieglas als bij glasbewerkingsbedrijven. Om die reden wordt door Kenniscentrum Glas in samenwerking met Vapro gewerkt aan een herziening van de opleiding Basisoperator Vlakglas. De opleiding is dan volledig aangepast aan de branche en leidt op voor een branchediploma. Belangrijke bouwsteen van de opleiding is het leren op de werkplek. Dit gebeurt met behulp van opdrachten en werkboeken, inclusief e-learning, en onder begeleiding van gekwalificeerde begeleiders en beoordelaars uit het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.