Nieuws
Bouwbeurs

De markt is booming. De bouw floreert. De dynamiek in de sector wordt bepaald door een groot aantal maatschappelijke issues. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig. De Bouwbeurs speelt hierop in met het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’. De beurs in Utrecht wordt van 4 tot en met 8 februari 2019 gehouden in de Jaarbeurs. Vakgroep GBO is voornemens deel te nemen met een glasplein en tijdens de beurs de Glasaward uit te reiken.

Marian Verheij, onlangs aangetreden als de nieuwe Brand manager van de Bouwbeurs: ‘In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraagstukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat bundeling van krachten hard nodig is. Dat vertalen we op de Bouwbeurs. Daarom wordt veel aandacht besteed aan de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie / energie neutraal bouwen, circulair bouwen en personeel & veiligheid. In al deze thema’s speelt de bouw een cruciale rol. Er gebeurt zo enorm veel, de Bouwbeurs is de exponent van die ontwikkelingen. We brengen ze in beeld en clusteren ze. Op verschillende manieren komen ze straks terug op de beursvloer. Hierbij wordt vooral gelet op het zelf zien, doen en ervaren. Bijvoorbeeld op één van de vakpleinen.’

Kennismaken met en het uitproberen van nieuwe producten is de belangrijkste reden voor beursbezoek. Binnen het expositieprogramma wordt hieraan extra aandacht besteed. Daarnaast kent de beurs een groot aantal extra activiteiten. Naast nieuwe activiteiten zoals het Nieuws Café met continu interviews over actuele ontwikkelingen, kan de bezoeker ook rekenen op een aantal activiteiten in de categorie ‘Wegens succes geprolongeerd’. Voorbeelden hiervan zijn: het Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs en uiteraard het BouwBeurs Café. Verheij: ‘Inmiddels is dit Café een begrip, het maakt het beursbezoek compleet. Naast leerzaam mag het beursbezoek ook gezellig en leuk zijn.’

1 reactie op “Bouwbeurs 2019: ‘Tijd om de krachten te bundelen’

  1. Leo Oostlander schreef:

    Schuifdeuren van gelamineerd glas werken voor behoud warmte in de winter en koelte in de zomer. Daarnaast inbraak werend. De toepassing van dit soort praktische oplossingen wordt niet genoemd in het energieakkoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.