Nieuws
glasopleiding

Het uurtarief van ZZP’ers in de glas- en schilderssector ligt tussen de 35 en 40 euro, terwijl in deze tijd van krapte een uurtarief van 45 euro de norm is geworden. Dit blijkt uit het nieuwe BouwKennis rapport ‘ZZP markt in beeld 2018’. Er zijn in 2018 ruim 63.000 ZZP’ers actief in de bouwsector. Zij zijn met name actief in de renovatiemarkt, die dankzij de huidige economische meewind flink aantrekt. Dat zorgt er ook voor dat de werkweek van marktpartijen in de bouwsector steeds langer wordt. Voor alle typen ZZP’ers die actief zijn in de bouw geldt dat 75 procent meer dan veertig werkuren per week maakt.

In 2016 deed BouwKennis ook al onderzoek naar het gedrag en het uurtarief van ZZP’ers. Ten opzichte van twee jaar geleden is de groep ZZP’ers die tussen de 50 tot 60 uur per week werkt groter geworden, terwijl de groep die tussen de 40 en 50 uur per week werkt ongeveer gelijk is gebleven. De groep die minder dan 40 uur werkt, is afgenomen. Met andere woorden: de werkweek is gemiddeld langer geworden. Ook hebben alle marktpartijen hun uurtarief verhoogd. Het meest gangbare tarief in 2016, tussen de 40 en 45 euro per uur, komt in 2018 veel minder voor. In deze tijd is een uurtarief van 45 euro of meer de norm geworden, met uitzondering van glas- en schildersbedrijven. Zij rekenen gemiddeld 35 tot 40 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.