Nieuws
brandwerend glas

Het hogesnelheidsstation Estación AVE Granada is ingrijpend gerenoveerd en voorzien van 230 vierkante meter Pyroguard Integrity Plus EW30 brandwerend glas. In totaal zijn 235 dubbelglasunits toegepast in een stalen kozijnsysteem. Zo kon volgens Pyroguard naast de vereiste 30 minuten brandwerendheid ook de gewenste U-waarde worden gehaald en de akoestische classificatie worden verhoogd.

Het Spaanse AVE-spoorwegsysteem is met een lengte van 3.100 kilometer het langste hogesnelheidsspoorwegnet in Europa. Passagiers kunnen zo onder meer in minder dan drie uur van Madrid naar Barcelona reizen. Het net verbindt de meeste Spaanse steden en is, prioriteit van de Spaanse regering, onlangs op vele punten gerenoveerd en uitgebreid. Een voorbeeld is het Estación AVE Granada dat compleet werd vernieuwd. Door de herontwikkeling van dit hoofdstation is de omgeving, de spoorrails en het uiterlijk van het station compleet veranderd. Met natuurlijk daglicht door hoge glazen ramen is het een transparant en levendig station geworden. Veiligheid was prioriteit bij de benodigde beglazing. In de door installatiebedrijf Taviart Carlet omschreven specificaties was vastgelegd dat het glas gedurende 30 minuten bescherming moest bieden tegen het binnendringen van vlammen, rook en giftige gassen (EW-classificatie) teneinde veilige evacuatie van passagiers mogelijk te maken.

Met Pyroguard Integrity kon aan de eisen worden voldaan. Het is een range gehard brandwerend glas dat stabiel is en gedurende 30 minuten zorgt voor stralingsbeperking (EW-classificatie). Een lichtgewicht oplossing die brand- en letselveiligheid combineert met lichtinval. Voor de toepassing van het glas in het station is het toegepaste kozijnsysteem en het glas getest in de eigen testoven van Pyroguard. ‘Als gevolg van de gemiddelde temperatuur van 24°C in Granada, die in de zomermaanden tot flink kan oplopen, was bovendien een UV-stabiele oplossing vereist die Integrity Plus uitstekend biedt’, aldus Pyroguard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.