Nieuws

Glas dreigt te vallen van Haagse Toren

1

Vanwege het dreigende gevaar van vallend glas is vanmorgen de omgeving van de Haagse Toren aan het Rijswijkseplein in Den Haag enige tijd afgezet. Al het verkeer, inclusief het openbaar vervoer, stond vast en werd omgeleid, zo meldt Omroep West op haar site. Uit het bericht: ‘Een glazenwasser die aan het werk was, zou hebben geconstateerd dat een deel van de bouwconstructie “op half zeven zou hangen”, aldus een woordvoerder van de politie. Uit veiligheidsoverwegingen werd een deel van de omgeving afgezet.’ Begin van de middag waren de problemen opgelost en kon het verkeer weer over het plein. Wat de oorzaak van het dreigende gevaar op vallend glas was, is niet bekend gemaakt. Lees hier het volledige bericht op de site van Omroep West.

De Haagse Toren heeft vanwege zijn vorm als bijnaam ‘Het Strijkijzer’ en is een wolkenkrabber met 42 verdiepingen en een hoogte van 132 meter, gebouwd door woningcorporatie Vestia. Het is het op drie na hoogste gebouw van Den Haag. Door de hoogte, en de vorm van de bovenkant, is het gebouw gemakkelijk te herkennen in het stadsgezicht. Bijzonder is dat de Haagse Toren staat op een kavel van slechts 30 bij 35 meter. Architect Bontenbal werd geïnspireerd door het Flatiron Building (1902) in New York toen hij dit gebouw ontwierp. In 2007 won het de Nieuwe Stad Prijs van Den Haag en de internationale gouden Emporis Skyscraper Award. De toren bevat onder meer een bar en restaurant, winkels en 351 appartementen en studio’s. Enkele appartementen op de top van het pand zijn voor een korter of langer verblijf te huur.

1 reactie op “Glas dreigt te vallen van Haagse Toren

  1. Wil schreef:

    Ik weet niet hoe u er bij komt om dit gebouw “”De Haagse Toren” te noemen. Er is maar 1 Haagse Toren…, en die staat in de Torenstaat in het centrum.
    Het is gewoon een hoog gebouw die inderdaad al bijnaam ‘Het Strijkijzer’ heeft.
    Niet meer en niet minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.