Nieuws
incidenteel beloopbaar glas

Iemand vroeg recent bij een glasbedrijf incidenteel beloopbaar glas aan voor op zijn zolder ‘want hij kwam er niet zo vaak’. Dit voorbeeld geeft aan dat de term ‘incidenteel beloopbare dakbeglazing’ voor verwarring en onveilige situaties zorgt. Wanneer moet dakbeglazing nu incidenteel beloopbaar zijn? Kom je er dan maar weinig? Gaat het om doorvalveilig glas? Maar ook: op dakbeglazing met een hellingshoek van 45 graden is niet te lopen, waarom dit dan beloopbaar maken? En waarom een daklicht beloopbaar uitvoeren als je er gewoon veilig langs kunt gaan? Brakel Atmos heeft in samenwerking met de VMRG over dit onderwerp een document opgesteld en constructeur Michel van Gerwen van het bedrijf geeft in Glas in Beeld de antwoorden.

Lees het volledige artikel in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.