Productnieuws
transparante solarcel

AGC Asahi Glass heeft een strategische ontwikkelingsovereenkomst met Ubiquitous Energy gesloten, Amerikaans producent van de transparante solarcel. De samenwerking wordt toegespitst op de verdere ontwikkeling van ClearView Power, de transparante en neutrale solar coating van Ubiquitous Energy voor ramen die elektriciteit produceren.

ClearView Power absorbeert selectief onzichtbaar licht (ultraviolet en infrarood) en zet het om in elektriciteit, terwijl zichtbaar licht wordt doorgelaten. De transparante solar coating, een duizendste millimeter dik, laat 90 procent van het zichtbare licht door en biedt tegelijkertijd ook zonwering door het blokkeren van infraroodlicht en dus van de zonnewarmte. De coating kan aangebracht worden op verticale oppervlakken van gebouwen waardoor de ramen van het gebouw voor de aanmaak van elektriciteit kunnen gaan zorgen. De potentie is enorm.

Lees alle over de revolutionaire transparante solarcel in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.