Nieuws
website glasbedrijven
De site van Q-railing (www.q-railing.com) is een voorbeeld van hoe het wel kan

Uit cijfers van Telefoonboek.nl blijkt dat de meeste bedrijven in de glasbranche nog stappen moeten maken op het gebied van websites. De meeste bedrijven hebben geen werkende website en de sites die wel werken zijn vaak onvoldoende beveiligd of niet schaalbaar.

In een tijd waarin de meesten van ons sneller het internet opgaan dan er een telefoonboek bij pakken, zou je verwachten dat bedrijven veel waarde hechten aan een goed werkende website. In de praktijk blijkt echter vaak dat er veel minder goed werkende websites zijn. De werkende websites die er zijn, zijn niet altijd schaalbaar of voldoende beveiligd. Dit geldt ook voor bedrijven in de glasbranche. Bij Telefoonboek.nl zijn 746 bedrijven geregistreerd die in de glasbranche vallen. Dat kunnen glaszetters zijn of bedrijven die glas in lood maken. Bijna de helft van deze bedrijven (372) heeft geen werkende website.

Dat een website werkt, betekent niet direct dat hij op optimaal gebruikt wordt. Een belangrijke factor die bepaald of een website als betrouwbaar wordt beschouwd is de beveiliging ervan. Websites waarvan de URL begint met ‘http’ hebben geen SSL (Secure Safety Locket) certificaat en websites waarvan de URL begint met ‘https’ hebben dat wel. Als een website een SSL certificaat heeft wil dat zeggen dat de website goed beveiligd is. Dit is vooral van belang voor websites waarop persoonsgegevens ingevuld kunnen worden. Uit gegevens van Telefoonboek.nl blijkt dat maar 77 van de 372 werkende websites ook goed beveiligd is.

Een ander aspect dat bepaald of een website goed te gebruiken is door bezoekers is de schaalbaarheid of ‘responsiveness’. Veel websites worden bezocht vanaf een smartphone of tablet. Deze hebben een kleiner scherm dan een computer of laptop en hebben vaak een touchscreen, waardoor de website op die apparaten anders gebruikt worden. Het is daarom belangrijk dat websites zo gemaakt zijn dat ze het apparaat waarop de website wordt opgeroepen herkent en zich daaraan aanpast. Maar 116 van de werkende websites in de glasbranche heeft een schaalbare website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.