Nieuws
glassubsidie

Het definitieve programma van het Duurzaam Gebouwd Congres is bekend. Drie actuele onderwerpen in de bouw staan centraal: Van gas los, Circulariteit en Ketensamenwerking. Op het podium staan onder andere hoogleraar Andy van den Dobbelsteen van TU Delft en gedeputeerde Michiel Schrier van de provincie Friesland. ‘De transitieopgave vraagt inzet op alle fronten, top – down, bottom – up en middle – outward’, vindt Van den Dobbelsteen. ‘Aan de TU Delft werken we aan roadmaps waarmee we steden helpen klimaatneutraal te worden. De eerste voorbeelden daarvan laten zien dat de transitie ingrijpend is, maar dat het een groenere, schonere en aantrekkelijkere leefomgeving oplevert.’

Friesland heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming en komt met een aanpak die gericht is op gebiedsontwikkeling. Op 14 februari komen experts uit de bouw- en vastgoedsector bijeen om de verduurzaming in Friesland te versnellen, aan de hand van verschillende thema’s. Het sluiten van kringlopen en het gebruiken van afval voor nieuwe producten vormt een belangrijke pijler om de provincie te verduurzamen. Om die reden is circulariteit een belangrijk thema. Een van de initiatieven die zich binnen de provincie richt op de versnelling naar een circulaire economie is Circulair Friesland. Deze vereniging stelde eerder een visie op, waarin de opmars naar de meest gunstige ontwikkelregio van Nederland beschreven staat. Ook de maatschappelijke opgave rondom #VanGasLos staat als onderwerp in de schijnwerpers. Hoe kan het ook anders, met de omvangrijke ambities die beschreven staan in het klimaatakkoord: in 2021 worden 100.000 corporatiewoningen aardgasloos gemaakt en in 2021 maken gemeenten duidelijk of en wanneer een wijk van het gas af gaat.

Het Duurzaam Gebouwd Congres vindt plaats op 14 februari 2019 in het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. Klik hier voor meer informatie en deelname.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.