Nieuws
Glasstec
Hegla lamipress

HEGLA exposeert op de Glasstec in Düsseldorf onder het motto ‘De toekomst vormgeven en impulsen geven aan het heden’. Bezoekers van de stand maken kennis met de nieuwste technologie, waaronder StreamLam, een hoogwaardig snijsysteem voor gelaagd veiligheidsglas. Verder natuurlijk Industry 4.0, Automated Guided Vehicles (AGV) voor mobiele magazijnstellingen, de RapidLam modelsnijmachine met laserfilmscheiding voor gelaagd veiligheidsglas en de laserbird voor het afwerken van glas. Ook het niet-destructieve laser markeersysteem UniColor en de vacuüm autoclaaf LamiPress zullen de aandacht trekken.

StreamLam wordt voor het eerst aan het publiek getoond. HEGLA geeft aan dat het snijproces van deze tafel voor het snijden van gelaagd glas opnieuw is uitgevonden. ‘We maken gebruik van gelijktijdige en toch niet-gekoppelde processen en een uitgebreid verbeterd besturingsconcept. Zo kan de StreamLam tot 30 procent meer rendement realiseren dan conventionele productielijnoplossingen.’

Een speciaal gedeelte van de stand is gewijd aan Industry 4.0. Zo verschaft HEGLA inzicht in de doelstellingen en visie van het bedrijf voor de toekomst. Zo is er onder meer een nieuw, intuïtief bedieningsconcept te zien op de RAPIDLINE dat de communicatie tussen mens en machine verder vergemakkelijkt. Onderhoudsintervallen, downstream processen en de belangrijkste productiecijfers zijn zichtbaar voor de operator. Softwareleverancier HEGLA-HANIC demonstreert haar concept voor een modern productiebeheersysteem (MES) waarbij productiecontrole en planning zijn geïntegreerd.

Met Smart Factory introduceert HEGLA een nieuwe generatie logistieke oplossingen Hierbij staan AGV’s centraal. Dit transportsysteem voor mobiele magazijnstellingen, A- en L-frames, voert de logistieke taken automatisch uit. ‘Het grootste voordeel is hun flexibiliteit’, benadrukt Bernhard Hötger. ‘Omdat de AVG’s een integraal onderdeel vormen van het besturingssysteem, kunnen routes en orders eenvoudig worden aangepast.’

De flatbed vacuümautoclaaf LamiPress voor het lamineren van glas zal worden tentoongesteld in samenwerking met onder meer de TU Darmstadt. Met een innovatieve combinatie van druk, vacuüm en warmtegeleiding kan de machine een grote verscheidenheid aan glas en tussenlagen verwerken met cyclustijden van slechts 40 minuten.

De Glasstec vindt nog t/m morgen plaats in de Messe Düsseldorf, dagelijks geopend van 9 tot 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.