Nieuws
glaszetter

Het lage BTW-tarief gaat naar verwachting per 1 januari 2019 omhoog van 6 naar 9 procent. Dit heeft gevolgen voor de montage van extra isolerend glas met een Ug-waarde van 1,12 W/m2K of lager in bestaande woningen ouder dan twee jaar. Het lage tarief geldt alleen voor de arbeid, niet het glas zelf, en kan gezien worden als een stimulans voor particulieren en corporaties te investeren in het isoleren van woningen.

Hoewel de Tweede en de Eerste Kamer nog met de verhoging moeten instemmen, is het voor glasbedrijven en ZZP’ers raadzaam zich al voor te bereiden op de geplande BTW-verhoging. Zo heeft de wijziging gevolgen voor offertes en facturen, moeten bedrijven bepalen of ze hun tarieven gaan verhogen en kunnen er ook gevolgen zijn voor administratieve software.

De wijziging van het BTW-tarief maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. Omdat beide Kamers nog moeten instemmen met deze BTW-verhoging zou het kunnen dat deze plannen niet doorgaan. Of dat ze later dan 1 januari ingaan. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft toegezegd dat het verlaagde BTW-tarief van 6 procent wel kan worden gehanteerd voor prestaties die vóór 1 januari 2019 worden vooruitbetaald, maar die pas in 2019 zullen plaatsvinden. Er is geen overgangsrecht opgenomen.

 OnderhoudNL geeft op haar site uitleg over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.