Nieuws
Nationale SchildersVakprijs
Leonieke Polman en Niels Kwantes (voorgrond) - samen Polman Restauratie & Kleuronderzoek - hebben de overall juryprijs gewonnen van de Nationale SchildersVakprijs 2018. Andere prijzen waren er voor (v.l.n.r. op de achtergrond): Ronald Bloemendaal, Barre Verkerke, Ruben van der Kruis en Roland Mutsaars.

Het restauratieschilderwerk van Polman Restauratie en Kleuronderzoek in de Tuinzaal van landgoed Akerendam is winnaar geworden van de Nationale SchildersVakprijs. De jury ‘viel als een blok’ voor het geduldige, precieze en bijzonder getalenteerde werk in Beverwijk; het project won dan ook de all-over-juryprijs. De publieksprijs was voor Schildersbedrijf Van der Kruis dat een boerderijtje in Weert deed stralen. Het bedrijf van Ruben van der Kruis won ook een juryprijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk.

In de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerk ging de juryprijs naar Roland Mutsaars. Hij liet het privékantoor van een ondernemer in Schijndel met mdf en de schilderskwast er uit zien alsof het gebouwd is van de duurste hout- en marmersoorten. De jury vond het feit lovenswaardig dat Mutsaars de schilderklus in twee weken wist te klaren en dat hij dit soort sierschilderwerk verkoopt als een duurzaam alternatief voor de traditionele manier van meubelmaken. Verder was er een juryprijs voor Schildersbedrijf Bloemendaal en Kerkhoven in de categorie Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk: het bedrijf schilderde een vrijstaand nieuwbouwhuis in De Meern en deed er ook het (foto-) behangwerk.

De Klanttevredenheidspluim, de prijs voor het project met de grootste klantwaardering, uitgereikt door marktonderzoekbureau USP Marketing Consultancy, ging naar BVK Paint Works, het bedrijf van Barre Verkerke. Hij voorzag een wat saaie houten strandtent, De Haven van Renesse in de gelijknamige badplaats, van een volledig nieuw decor: met verf, kit en andere materialen gaf hij het paviljoen industriële, havenachtige uitstraling, in nauwe samenwerking met zijn opdrachtgever.

De Nationale SchildersVakprijs 2018 werd dit jaar voor de tiende keer op rij uitgereikt. Initiatiefnemers zijn de onafhankelijke vakmedia in de schildersbranche: Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant, SchildersVAK.nl en SchildersVAKTV (het YouTube-kanaal). De uitreiking vond plaats op 22 november in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht. De prijs heeft een eigen website waar veel informatie is te vinden, ook over vorige edities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.